Magyar nyelvű hirdetésszervező, szolgáltató rendszer. Ahogy azt már megszokhattuk a sikeres  külföldi netes projektekkel előbb-utóbb itthon is találkozunk.

Ebbe a vonulatba tartozik bele a CTnetwork, mely a Google Adwords-höz hasonlóan rövid  szöveges hirdetési lehetőséget kínál, illetve a tartalomszolgáltatóknak lehetőséget nyújt a rendszer hirdetéseinek megjelenítésére.Ha hirdetést adunk fel, akkor átkattintásonként 30 Ft + Áfa az ár, ha mi jelenítjük meg a hirdetést, akkor 15 Ft + Áfa díjat kapunk átkattintásonként. Rossz hír, hogy csak cégekkel kötnek szerződést, így csak akkor hirdethetünk az oldalunkon ha céges számlát tudunk adni.
Természetesen mint hirdetők magánemberként is elindíthatjuk a kampányunkat.
Előnye a rendszernek az Adsense-el szemben, hogy előzetes jóváhagyást állíthatunk be a hirdetésekhez, azaz nem érhet minket meglepetés, csak olyan hirdetés jelenhet meg az oldalon, amit
mi is engedélyezünk. Az átkattintásonként kapott összeg nem túl magas de legalább fix.
Hirdetőként nézve az Adsense nagy előnye a keresőoldalakon való megjelenés, ezt a CTNetwork nem nyújtja, de nem is hirdeti természetesen.

A kattintásért fizetendő összeg szeritnem emészthető, de természetesen mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy neki megér-e ennyit egy látogató. Személy szerint én kipróbáltam a rendszert mint hirdető, csak jót tudok írni róla, az ügyfélszolgálat panasz esetén is segítőkész, korrekt statisztikát adnak, napi  limiteket lehet beállítani, így nincs meglepetés, szerintem sokkal hatékonyabb, mint egy banner hirdetés, ugyanakkor a keresési oldalakon való Adwords hirdetés a tapasztalataim szerint jóval hatásosabb. Természetesen a két helyen egyszerre is hirdethetünk, úgy gondolom nem fogjuk megbánni!
Mint hirdető ugyan nincs tapasztalatom, de ahogy az átkattintási alapú más
hirdetési rendszerek esetén, így itt sem számíthatunk nagy bevételre szerintem, ha mi találunk hirdetőt, akkor biztosan jobban fogunk járni, de a megmaradt hirdetési
felületet miért is ne hasznosíthatnánk.

"A rendszerbe bekerülő hirdetések a CTnetworkhöz? csatlakozott több mint
400 weboldalon téma, régió és tartalom szerint optimalizálva jelennek meg.
A rendszer többek között olyan kiemelt média partnerekkel működik együtt,
mint a T-Online, az Origo, az IWIW, az RTL Klub, a MÁV-Elvira, a Napi Online,
a Ringier, vagy a Habostorta csoport weboldalainak felületei."