^ Back to Top

Facebook

Ki olvas minket

Oldalainkat 2113 vendég és 0 tag böngészi

Hírdetések

Hírdetések értékesítése

 

Pénzkeresés saját honlappal Google adsense segítségével https://www.google.com/adsense/

PPC a Pay Per Click-nek a rövidítése, amely magyarul annyit jelent, hogy “kattintás alapú fizetés”.   A honlapunkon hirdetéseket helyezünk el és az ezekre történő kattintások után fizet. Különböző magyar és külföldi hirdetési rendszerekhez lehet csatlakozni.  A hirdetési rendszer nagy előnye, hogy teljesen automatikus. Regisztráció után egy kódot kell elhelyezni az oldalunkon és a legtöbb esetben az oldal tartalmára releváns hirdetések jelennek meg, így lehet maximalizálni az átkattintási arányt.  A kattintát után járó jutalék 2 forinttól akár 500 forintig is terjedhet. A jutalék nagysága függ az oldal tartalmától és hirdetők mennyiségéről. Értelemszerűen ha olyan témával foglalkozik az oldalunk amelyre sok-sok hirdető van akkor a hirdetők egymásra fognak licitálni, hogy az ő hirdetésük minél előkelőbb helyen jelenjen meg és így egyre több jutalékot fogunk kapni minden egyes átkattintás után.

Nézzük a legjövedelmezőbb PPC hirdetés rendszereket:

Google Adsense

A Google hirdetési rendszere két részből áll. A Google Adwords a hirdetőké, itt tudják a hirdetők feladni a hirdetéseiket. A Google Adsense pedig a hirdetés megjelenítőké, itt lehet regisztrálni ha adsense hirdetést akarunk megjeleníteni.  Az adsense nagy előnye, hogy a világ legnagyobb PPC hirdetési rendszere és szinte mindig van olyan hirdetés ami a honlapunk témájához kapcsolódik.  A felhasználói kezelő felület magyar nyelven is elérhető és ha bármi gondunk van akkor a magyar ügyfélszolgálat készséggel áll a rendelkezésünkre. A kifizetési minimum 100$ amihez nem szükséges számlaképesség. A pénzt havonta csekken és átutalással is kérhetjük.

Etarget

Etarget PPC hirdetés kezelő az adsense után az egyik legjobb magyar hirdetéseket is tartalmazó hirdetési rendszer. A nagy előnye az adsense-hez képest, hogy sokkal lazább a szabályzata így olyan honlapokon is megjelenhetnek az etarget hirdetések ahol az adsense hirdetés már nem. A kifizetéshez már nem szükséges számlaképesség és kifizetési limit sincs. A pénzt minden hónapban átutalással fizetik ki.

CTnetwork

CTnetwork szintén egy olyan PCC hirdetés kezelő ahol magyar hirdetések jelennek meg.  A kifizetési minimum 10 000 Ft + ÁFA amit számla ellenében fizetnek ki minden hónapban.


Az, hogy mennyit keres, függ attól, hogy hány látogatója van, hogy milyen tartalmű weboldala van, hogy hol helyezi el hirdetéseit stb. A lista hosszú lenne. Ezért van az, hogy van, aki kevesebb mint egy dollárt keres naponta, míg mások több ezret! 

 

Az emberek többsége azt hiszi, hogy az Adsense-szel nagyon könnyű pénzt keresni, ám ez egy tévhit. Nem elég építeni egy weboldalt, és "teletömni" hirdetésekkel. Ezt a weboldalt optimalizálni kell, hogy a keresőkben minél jobb helyet érjen el, ami nem könnyű munka, ám nem is lehetetlen!

 

Vannak hirdetések, melyekért 0.01 dollár jár/klikk, ám olyan is van, amiért 37 dollár. Ez attól függ, milyen tartalommal rendelkezik weboldala, hiszen a hirdetések ehhez kapcsolódnak. Egyes kulcsszavakért nagy verseny folyik, így magasabb összeget kereshet vele, míg másokért csak pár centet kap.

 
Keresete, mint már olvashatta, nagyon sok mindenen múlik. Weboldalát folyamatosan tesztelje, fejlessze, így tapasztalhatja meg, hogy hogyan hozhatja ki a maximumot.

 

A Google Adsense egy olyan program, melyen keresztül hirdetéseket helyezhet el weboldalán. Amennyiben látogatói ráklikkelnek egy hirdetésre, Adsense számláján jóváírás történik. 
A hirdetések tartalmukban mindig kapcsolódnak honlapja tartalmával, értékes információkat továbbítva látogatóinak. 
 
Honnan származnak a hirdetések?
 
A hirdetéseket a Google Adwords programon keresztül lehet létrehozni, bárki számára elérhető. Ilyen jellegű hirdetésekkel a Google kereső jobb oldalán található "szponzorált linkek" alatt találkozhat. 
A hirdető akkor fizet, ha hirdetésére ráklikkeltek. Ennek az összegnek egy bizonyos százalékát fizeti az Adsense azoknak a webtulajdonosoknak, akik hirdetéseket jelentetnek meg oldalaikon.
 
Hogyan indulhat el?
 
Az Adsense programban való részvétel díjmentes és egyszerűen, érthetően kezelhető. Jelentkezzen a következő linkre klikkelve. 
 
Hozzon létre testre szabott Adsense Javascript kódot
 
Ez a kód lesz az melyet weboldalán elhelyezhet, és megjelenítheti a hirdetéseket. 
Először is jelentkezzen be Adsense fiókjába, majd kattintson az Adsense beállítás fülre. Itt kiválasztatja, hogy mit szeretne elhelyezni weboldalán. 
 
Adsense kontextusban - vagyis hirdetések elhelyezése
 
Google kereső - elhelyezhet weboldalán egy Google keresőt, melyen látogatói böngészhetnek az Interneten
 
Ajánlások - különböző programokat ajánlva extra bevételre tehet szert. 
 
Válassza ki, hogy milyen színben szeretné megjelentetni a hirdetéseket, milyen hátérrel, illetve milyen formátumban. 
Ezután megkap egy kódot, ami így néz ki :
 
<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "az Ön azonosítója";
google_ad_width = hirdetés szélessége;
google_ad_height = hirdetés magassága;
google_ad_format = "választott hirdetés formátum";
google_ad_type = "csak szöveges vagy szöveges és képes hirdetés";
google_ad_channel ="hirdetési csatorna";
google_color_border = "választott keret szín";
google_color_bg = "háttér szín";
google_color_link = "link szín";
google_color_url = "URL szín";
google_color_text = "szöveg szín";
//--></script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
 
Helyezze el a megkapott kódot weboldalán
 
Bizonyosodjon meg arról, hogy a megfelelő formátumot választotta, majd illessze be a kapott kódot. A hirdetések automatikusan megjelennek, honlapjának tartalmához kapcsolódva, ám ennek ideje eltérhet pár perctől, egy óráig.

 

Amíg kisebb a weblapod látogatottsága addíg javaslom a google adsense programot, késöbb mikor már napi több ezer, több tízezer látogatód van a reklámozni kívánó cégek tolongani fognak az ajtód előtt egymásra licitálva, hogy tedd ki a lapodra a reklámjukat. A google adsense programról bővebben a weblapjukról https://www.google.com/adsense/ tájékozódhatsz.

 

Pénzkeresés, reklámok megjelenítésével kényelmesen

A jobb oldalsávban, ha legördültök a legaljára, akkor láthattok pár reklámot. Jelenleg havonta max négy link vehető a text-link-ads rendszerében. Nem milliós összegeket, hanem havonta 20 dollár körül fizetnek. A november csonka hónap, így most csak 9 dollár.

És nem kell klikkelni, mert ha a kutya se bök a linkekre, nekem akkor is fizetnek. Nem kell aggódnom, mert hó elején fizetnek, időközben látom a statisztikákat, s kapok e-mailt, ha újabb reklámot adtak el. Sima ügy. A reklámokat megválogathatom (ezt még nem állítottam be, így hó végéig van egy marlboro reklám is, aminek nem örülök), s csak jóváhagyás után kerül ki az oldalra. Csak text, azaz szöveges reklámok vannak, nincsenek villódzó bannerek, stb. Egyetlen hátránya, hogy főleg angol nyelvű linkeket helyeznek el.