^ Back to Top

Facebook

Ki olvas minket

Oldalainkat 2112 vendég és 0 tag böngészi

GYIK

GYIK

Gyakran ismételt kérdések, alapfogalmak:

 


Banner 
Zászlót jelent, vagyis a képernyődön egy csíkot, egy hirdetést látsz. Ilyeneket láthatsz honlapokon is. 

Ref, referral
Ajánlottad-at jelent, szószerint nehéz lefordítani. A legjobb meghatározása azok a tagok, akik a te ajánlásodra regisztrálnak egy oldalhoz, és a különböző jutalékrendszerekben alattad vannak. 

E-bankok 
Az elektronikus kereskedelem legfőbb meghatározói. Rajtuk keresztül tudod bonyolítani pénzügyeidet. A legfontosabbak a következők: E-Gold, PayPal, IceGold. PTC 
Paid-To-Click. Ami annyit jelent, hogy ha klikkelsz pénzt kapsz. Itt általában egy bannerre kell klikkelni, ami megnyit egy oldalt, amit egy meghatározott ideig kell nyitvatartani "olvasni". 

PTR 
Paid-To-Read. Ami annyit jelent, hogy leveleket kapsz, amikben hirdetések linkjei vannak, ezeket bizonyos időre meg kell nyitni. 

PTP 
Paid-To-Promote. Itt a PTP-céget kell hirdetned máshol, amiért pénzt kapsz, általában vannak kiemelt országok akiknek a találata többet ér. 

Surfbar 
Ami annyit jelent, hogy egy csíkban a képernyőn, vagy félcsíkban futnak a hirdetések, ha felteszed őket, pénzt kapsz értük. 

Autosurf 
Ezekkel lehet a legtöbbet keresni és a legnagyobbat bukni is. Itt előremeghatározott minimum pénzösszegeket kell befektetned, és naponta meg kell nézned bizonyos számú hirdetést. A futamidő végén pedig a befektetett összeg 110-180%-t kapod vissza. 

HYIP 
Ez az internetes pénzkeresés másik legjövedelmezőbb cég fajtája. Ezeknél a befektetett pénz bizonyos százalékát kapod vissza a futamidő végén. Itt a befektetés után nincs más feladatod, mint megvárni a futamidő végét és reménykedni, hogy fizetnek. Ezek a cégek ajánlják a legszebb plusz kamatokat. 

Traffic Exchange 
Szó szerint forgalom cserélő - gyakorlatilag oldalakat kell megnézni, amik általában automatikusan futnak (pl. 15s-ként), és ezért creditet vagy pontokat kapsz, amit saját hirdetéseid feladásakor tudsz felhasználni. A PTC cégeknél gyakran találkozhatsz az alábbi menüpontokkal: 


Members, Log in vagy Member login: itt lehet belépni (meg kell adni, a felhasználói nevünket vagy az emailcímünket, és a jelszavunkat) 


Earning Stats vagy My Earning: Ez az egyenleged. Itt látod, hogy mennyi pénzed van. Az egyenleg általában részletes: Taglalja a Te általad megkeresett pénzt, a mások által neked keresett összeget, stb. 

Your Inbox: Ez a belső postaládád. Ide is megkapod a fizetett e-mail-eket, ha úgy állítottad be a regisztrációnál. 

Referral Center : Ez a Te referral linked. Az itt megtalálható internetes cím segítségével tudsz felhasználókat toborozni, akik majd helyetted is dolgoznak és keresik a pénzt. 

Request payout: ezzel tudod lekérni az összegyűlt pénzed. Ha nincs ilyen gomb, akkor általában, a Redemptions Area menüpontnál tudsz kifizetést igényelni, vagy a Withdraw menüpont alatt. 

Advertising stats: reklámozási statisztika (ha hirdetést adtál fel, itt megnézheted, az ezzel kapcsolatos összes információt) 

User Account Info: Itt módosíthatod a regisztrációnál megadott adataidat. Itt tudsz szabadságot beállítani, és itt törölheted a regisztrációt is a lap legalján. Ha valamin változtattál, a módosításhoz általában az utolsó elötti ablakba kell beírnod a jelszavadat. 

Paid2Click, Paid to click vagy PTC: Az egyik legfontosabb része az oldalnak. Itt reklámbannerek vannak, amelyekre ha rákattintasz, megnyitnak egy oldalt, amiért megkapod a banner alá írt pénzt vagy pontot. Változó számban vannak, érdemes az összeset végignézni ha van időd, mert itt néha nagyobb összegek vannak, mint amik levélben érkeznek. 

Paid-To-Signup: Ezzel a menüvel olyan oldalra jutsz, ahol különböző cégek hirdetik magukat, és hozzájuk tudsz belépni úgy, hogy azért jóváírnak a számládhoz a jelenlegi cégednél egy nagyobb összeget. Azonban ehhez aktívnak kell lenned az új cégednél, és legalább egy hét az átfutási idő. Ha kilépsz, lehet, hogy a jelenlegi cégnél is büntetést kapsz, ezért nem biztos, hogy megéri. A belátásodra bízom, de nem javaslom a használatát. 

Log Out: kilépés az oldalról 


Néhány hasznos tanács, amit érdemes betartani! 

Ha sokáig nem olvasod a leveleket, a cégek általában 10-90 nap után törölnek. Ez teljesen cég függő. Ha hosszabb ideig nem leszel gép közelben, akkor inkább állíts be szabadságot a cégeknél, ez idő alatt nem kapsz leveleket, és nem leszel törölve sem. A hátránya, hogy ez idő alatt nem kapod meg az alattad lévő reffek után a jutalékot sem. 

Igyekezz legalább naponta belépni minden céghez, mert a levelek csak egy bizonyos ideig élnek, utána hiába nézed meg, nem fizetnek érte, és ki fogja írni a gép, hogy már lejárt. Ilyenkor általában egy sorry kezdetű szöveget látsz. De vannak cégek, ahol napi többszöri belépés javasolt, mert óránként tesznek fel hirdetéseket, amik ha lejárnak nem maradnak ott. (pl. Dreamclix) 


Vigyázz! 

Figyelj oda az email-ekben található szövegre! Soha ne kattints olyan linkre, amely környékén DON'T CLICK (ne klikkelj)! DONATION (felajánlás) van! 

CHEAT LINK DONT OPEN MI (csaló link)! Vigyázz az angol tesztekkel!! A cégek időről-időre (hetente vagy havonta) küldenek ellenőrző leveleket, amelyek arra szolgálnak, hogy kiszűrjék a csalókat és az angolul nem tudókat (ez ugye követelmény a levelek elolvasásához). De nem kell megrémülni, ezek általában nagyon jól felismerhetőek, sokszor már a levél tárgyában nagy betűkkel ott áll, hogy CHEAT LINK, DO NOT KLICK vagy valami hasonló. Ezeket a leveleket törölni kell, véletlenül se kattints a linkre! Ha mégis rákattintasz (ha azonnal észreveszed és gyorsan bezárod a hirdetést esetleg még elkerülheted hogy büntetést kapj, ami jobb esetben csak pénzlevonás - igen komoly mínuszba lehet kerülni, és akkor nem is tudod törölni a regisztrációd!), rosszabb esetben törlik az accountod, és elveszik minden addigi keresetet, referált. Tehát azért éberen kell kattintgatni, és figyelni az árulkodó jeleket.Az angol teszt is hasonló, általában a levél tárgyában oda van írva, hogy English test, ebben valami egyszerű kérdést tesznek fel, pl. milyen színű a fű, és van pár választási lehetőség. Tehát minimális angol tudással meg lehet oldani. Ha nincs, akkor irány a szótár.


Van néhány cég, ahol cheat ptc-k is vannak, ezeken általában ott áll, hogy "don't click" vagy valami hasonló, alatta pedig mínusz pont vagy pénz szerepel. Ezekre se kattints! Ezek sokkal ritkábbak, mint a levelek. 


Soha ne használj semmilyen szoftveres csalót, robotot. A rendszer időnként 1-1 linkkel leellenőriz téged, hogy tényleg ember vagy -e, mégpedig általában úgy, hogy kiad egy mezőt, amibe kézírással van beleírva egy számsor, alatta pedig választási lehetőségként több számsor. Ilyenkor ki kell választani azt, ami a mezőben van. Csak nagyon kevés program képes felismerni az emberi kézírást, ezért ez az ellenőrzési módszer bevált. 

Click on the matching number 
1286 5871 4679 5932 9565 < Így néznek ki az ellenörző számok 

Ne klikkelj ugyanarra a linkre, úgysem fizet többször! 

Vannak olyan cégek, amelyeknél nem csak pénzt, hanem pontokat is kaphatsz a levelekért vagy ptc-kért, ezt cége válogatja, hogy mire költheted. Általában reklámok vásárlására, esetleg refek vásárlására vagy van, ahol átválthatod $-ra. Tehát mindenképp érdemes a pontos leveleket is megnézni. 

Mikor belépsz a céghez, mindig kattints un. Paid to click menüre is, ha ezen a menün belül ráklikkelsz az adott bannerre, és kivárod az időt, ezt követően azonnal jóváíródik az összeg. Minden cégnél van Paid to click! 

A levelekben sokszor több link is van, ezek az un. shared levelek, már a levél tárgyában fel szokták tüntetni. 

Vannak levelek, amik csak egy fizető linket tartalmaznak (solo). Mindig azokra a linkekre kell kattintani, amikben látod azt, hogy runner és a végén sok szám van. 

Például: 
www.worldwide-cash.net/scripts/runner.php?EA=200512071845012412 


Arra figyelj, hogy ha már sok tagot gyűjtöttél, és keresik is Neked rendesen a pénzt, Te sem állhatsz le, mert van egy limit, amit a lekért összegből saját magadnak kell megkeresni. Ez cégenként változó, tehát azért ne állj le akkor sem, ha sok a refed. 

Ha olyan levelet kapsz, ami search és fel vannak sorolva az országok, ahonnan rá lehet kattintani, akkor NE kattints rá, mert egyenlőre Magyarországról nem szabad ezt a funkciót használni. Viszont sok cég küld olyan leveleket, amiknek a tárgyában az áll, hogy "6c search email to all", az ilyenekre lehet kattintani, csak a feljövő oldalon ne írj a keresőbe! 

Előfordulhat, hogy egy céget nem tudsz elérni pár napig, ez valószínű szerverprobléma miatt lehet. Meg szokott oldódni pár nap alatt, vissza kell nézni minden nap. 

Hogyan tudom kikérni a pénzemet? 

Általában a "Earnings Stats vagy My Ernings>>>Request Payout" menü pont alatt tudod kikérni a pénzed. A no minimum oldalakon már 1centet is ki kérhetsz. 

Hogyan tudok egy oldalon hirdetni? 

A "Redeem for Advertising vagy a My Redemption Area (Center)" menü pont alatt találunk egy listát itt tudunk pénzért vagy pontért hirdetést vásárolni. 

Itt egy kis segítség: 

Ha kiválasztottuk a hirdetést, a bejövő oldalon adjuk meg, az oldal adatait: 

Your Comments & Notes: ide azt írunk amit akarunk 

Ad Description: Ezt fogja kiírni Pl.: The best PTR. stb. 

Paid-Link URL: Az oldal linkje. 

Banner URL(Address): Az oldal bannere. Pl: http://www.donkeymails.com/banner.gif 

Ad Text: (Everything you want displayed with your ad): Ha e-mail-es hirdetést adunk fel ide írjuk a szövegét. 

Majd küldjük el (SEND) és kész is. 

A "Advertising stats" menü pont alatt tudjuk nyomon követni hányan klikkeltek ránk. 

Mi Paid to promote és hogyan működik? 

A ptp lényege hogy az oldalon van egy Paid to Promote menü pont, abban van egy link, azt kell hirdetned. Ha rákattint valaki azért pénzt kapsz. Hirdetheted ptr oldalakon vagy ha nincs pénzed hirdetésre, érdemes Traffic-exchange oldalakon hirdetni, itt szörfölésért,hirdetési creditet kapunk, de mielőtt hirdetsz, nézd meg hogy szerepel e, a támogatott oldalak listáján (Paid To Promote menüpontban az Approved Sites link). Az sem mindegy hogy honnan kattintanak a linkünkre, bizonyos országokért több creditet kapunk, ha mondjuk az Usa-ból klikkelnek, akkor 1 creditet kapunk, ha Magyarországról 0,4-et, ha Ugandából 0,1-et. Ezért figyeljünk, mert a kevesebb az néha több, hiába fizet egy oldal 1000 creditre/1$-t ha csak 0,1-0,3creditet ad átlagosan klikkenként, a másik 1000credit /0,75$-t fizet, de átlagba 0,6-1creditet ad, akkor a 1000/0,75$-al jobban járunk. Hogy egy oldal melyik régióra mennyit fizet, ezt meg találod a Paid To Promote>>Tiers Info menü pontba. 

Itt van néhány Traffic-exchangeoldal: 

www.easyhits4u.com 

www.shareadspace.com 

Érdemes használni a Paid to signup-ot? 

A Paid to signup lényege hogy bizonyos oldalakra kell regisztrálni és tagnak maradni néhány napig. Nekem személy szerint a paid to signup-al sok problémám volt, valamit ki fizetek valamit nem, valamit két hónap után, szerintem nem éri meg vele szenvedni. 

Hogyan tudok embereket beszervezni? 

A legjobb módja, ha más PTR oldalakon, vagy pénzkereséssel foglakozó fórumokon, oldalakon hirdetünk, hiszen itt már általában gyakorlott "klikkellők" vannak, hiába van sok reffünk ha nem aktívak, nem keresnek egy centet sem, minél profibb annál többet keres nekünk. Érdemes még meg próbálkozni egy saját honlappal. A reff linkünket (ezen keresztül tudnak regisztrálni alánk) általában a "Refferal Link" menü pont alatt talájuk. 

Érdemes upgradelni? 

Az upgrade lényege hogy, bizonyos összegért előjogokat vásárolhatunk, Pl.: havonta ingyen hirdetés, több pénz a reffek után, stb. Tehát egy megbízható oldalon érdemes, de csak ha már sok pénzed gyűlt össze, ha csak annyid van ne költs rá, előbb próbálj meg reffeket szerezni (pl: más ptr oldalakon reklámozás, saját honlap, stb.) így magától gyűlik a pénz. 

Honnan tudom, hogy egy cég fizette? 

Sok a csaló cég, ha reggelünk egy oldalra mindenkép győződjünk, meg hogy fizet-e? Több feketelista létezik a nem fizető cégekről, itt van egy aránylag gyakran frissülő, érdemes még pénzkereséssel foglalkozó fórumokon utána kérdezni.